skip to Main Content
Les Explotacions Remaderes D’Osona Tornen A Obrir Les Portes En Una Nova Edició Del Benvinguts A Pagès

Les explotacions remaderes d’Osona tornen a obrir les portes en una nova edició del Benvinguts a Pagès

Al llarg del primer cap de setmana d’octubre, un total de 10 explotacions, 10 activitats, 10 restaurants i 13 allotjaments de la comarca seran els encarregats d’acollir els visitants de la iniciativa ‘Benvinguts a pagès’

 La festa de la pagesia a Catalunya, el Benvinguts a Pagès, celebrarà la seva setena edició el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre. Onze explotacions agroalimentàries d’Osona obriran les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja i obrador. És una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament al productor.

L’oferta de productors agroalimentaris es complementa amb altres agents turístics com restauradors, hotelers i promotors d’activitats turístiques que contribueixen a la promoció del producte local i de proximitat.

Representants de les institucions, periodistes, explotacions, allotjaments i restaurants s’han reunit aquesta setmana a l’explotació “Les Cabres d’en Peyu” a Muntanyola, on s’ha donat el tret de sortida a les jornades. Durant la presentació, el conseller delegat de Turisme del Consell Comarcal d’Osona, Àlex Muntanyà, va recordar “el compromís de la comarca amb el projecte així com la bona rebuda per part dels visitants any rere any”, ja que a finals de la setmana passada s’havien rebut unes 200 reserves per visites. Respecte l’any passat les xifres d’agents participants es mantenen similars. És una de les comarques de Catalunya amb més oferta i també de les que sol rebre més visitants per la seva proximitat amb l’àrea Metropolitana.

Per la seva banda, el president del Consorci del Lluçanès, Marc Sucarrats, va remarcar “la importància de la iniciativa per tal de donar a conèixer de primera mà l’origen dels productes i així crear un fort vincle entre productors i consumidors”.

Com a representants de les explotacions agroalimentàries de la comarca, Mireia Colonques, va subratllar la importància d’iniciatives com aquesta per tal de poder explicar al consumidor final la realitat i la importància del sector primari: “Tot té una història que s’ha d’explicar i posar en valor” i acabava posant de relleu la feinada que hi ha al darrera d’aquest projecte, la qual “cal que sigui valorada”.

Posant fi a la presentació, el director dels serveis Territorials del DACC a la Catalunya Central, Josep Arderiu, va fer èmfasi en la importància de “saber d’on prové allò que mengem”, a més d’agrair l’acollida de la iniciativa des de l’inici per part de participants i visitants.

Quins són els participants a ‘Benvinguts a Pagès’?

Al llarg del primer cap de setmana d’octubre, un total de 10 explotacions, 10 activitats, 10 restaurants i 12 allotjaments de la comarca seran els encarregats d’acollir els visitants de la iniciativa ‘Benvinguts a pagès’.

Explotacions participants

 1. Betara (formatges i làctics)
 2. Caseta (formatges i làctics)
 3. Centre de manipulació de la castanya
 4. El Pujol de Calldetenes (aviram i ous, boví)
 5. El Soler de N’Hug (boví, formatges i làctics, oví-cabrum)
 6. Formatges de Lluçà (formatges i làctics, oví-cabrum)
 7. Granja Comas (Boví, formatges i làctics)
 8. La Riera eco (aviram i ous)
 9. Les Cabres d’en Peyu (Formatges i làctics)
 10. Mas Terricabras (Arròs i cereals, llegums)

Restaurants inscrits

 1. Àgora Restaurant Viladrau
 2. Bar Sport
 3. Ca l’Ignasi
 4. Casa de menjar el Canari
 5. Devici bar de vins
 6. Fonda la Primitiva
 7. Restaurant La Mola
 8. Restaurant l’Arumí
 9. Restaurant Sambucus
 10. Xalet La Coromina

Allotjaments rurals

 1. Ca l’Avi
 2. Cal Terri
 3. Camping Parc El Pont
 4. Can Passarells
 5. Casa Rural Cal Teulats
 6. El Permanyer
 7. El Teixell
 8. El Terrat de Ca l’Avi
 9. La Casagran
 10. Les Vinyes Grosses allotjament rural
 11. Mas la Casavella
 12. Mas Positius
 13. Santuari de Bellmunt

Activitats complementàries

Una desena d’activitats divulgatives (natura, visita casa de pagès, descobreix la Tòfona, fàbrica de la cervesa, castanyers centenaris, etc).

Tots els visitants tenen tota la informació a la web (www.benvingutsapages.cat), on podran informar sobre totes les explotacions i rutes del territori que participen en les jornades. A part, en aquesta edició s’haurà de reservar prèviament a través de la plataforma i això fa més fàcil la gestió de la jornada a totes les explotacions.

Back To Top