skip to Main Content
Gaudeix Del Voltreganès Des De La Teva Autocaravana

Gaudeix del Voltreganès des de la teva autocaravana

L’àrea d’autocaravanes, que forma part del projecte ‘Osona, territori camper’ se situa a prop de les piscines municipals de les Masies de Voltregà i té espai per 7 places d’aparcament. Oberta tot l’any, entre els serveis que inclou l’àrea hi ha una zona de serveis amb born i reixa de desguàs i una zona de pícnic.

Les Masies de Voltregà està integrada pels nuclis de Vinyoles, La Gleva, Conanglell, Despujol, El Poble-SecBurrissola i Sant Miquel d’Ordeig. També formen part del municipi les nombroses masies que es troben disseminades al llarg del seu territori.

Sens dubte un dels indrets més emblemàtics del municipi és el Santuari de la Gleva, lloc que rep molts visitants que volen admirar el seu majestuós retaule barroc o la Cambra que va acollir a mossèn Jacint Verdaguer en la seva estada a la Gleva.

Un altre dels grans atractius de la zona són les ruïnes del Castell de Voltregà, declarades bé cultural d’interès nacional, des d’on es pot gaudir d’unes espectaculars vistes panoràmiques. L’església romànica de Vinyoles, que data del segle XII, és també un dels indrets de visita obligada.

Altres llocs destacats són el Museu del Coure, únic a tot Europa, i que disposa d’una passarel·la que permet visitar en viu i en directe el procés productiu d’una fosa i els seus processos de semielaborats de coure; o la Capella de Sant Martí Xic, d’estil romànic construïda als segles XI-XII i situada als peus de les ruïnes del castell de Voltregà.

Pels voltants de l’àrea d’autocaravanes també podeu gaudir de la millor natura, acostant-se a les illes de les Gambires i Gallifa. Es tracta d’un espai fluvial de gran interès ecològic on es pot descobrir d’on arriba l’aigua de la font del Peretó i observar una gran varietat d’ocells.

També podeu aprofitar per visitar pobles amb molt d’encant dins del territori del Voltreganès, com ara Sant Hipòlit de Voltregà, bressol de l’hoquei patins, o Orís, on hi destaquen les ruïnes del castell i les colònies industrials la Mamba i el Pelut.

I si us agrada el senderisme o us atreviu a fer alguna excursió amb BTT, hi ha una àmplia oferta d’opcions per aquesta zona: els senders GR-210 Camí Vora Ter, GR-3 Sender Central de Catalunya, PR-C49 Sender del Voltregà, PR-C54 Sender d’Orís, el Circuit BTTer Manlleu – Voltreganès i la ruta núm. 7b al Centre BTT Plana de Vic.

Back To Top