skip to Main Content

Ruta pel riu amb el camí vora el Ter

Seguint el GR-210 podeu seguir tot el recorregut que fa el riu Ter per Osona, des de la Farga de Bebié a la presa de Sau. El riu Ter, que passa per la part nord de la comarca, és l’eix vertebrador d’aquesta ruta que transcorre tranquil·la entre paratges naturals que fan perdre l’alè, com la fauna i flora dels boscos de ribera, i paisatges urbans, com les colònies industrials que es van construir durant els segles XIX i XX per aprofitar la força motriu de l’aigua.

El sender està aprovat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a través del Comitè Català de Senders a Barcelona a 15 de juny de 2002. Compta amb 61 km dins d’Osona, que es poden recórrer tranquil·lament en tres o quatre etapes i que tan sols acumulen 350 metres de desnivell.

El GR 210 també compta amb altres trams que no passen per Osona i que segueixen el camí del Ter. A Osona us porta des de la Farga de Bebié fins a la Presa de Sau i us permet gaudir d’una tipologia de paisatges molt diversos, com els meandres del Gelabert o de les Gambires. Si seguiu tot el recorregut, passareu pels nuclis urbans de Montesquiu, Torelló, Manlleu i Roda de Ter.

Una de les atraccions turístiques més interessants per les que passareu és el Castell de Montesquiu, situat dins de l’espai natural del mateix nom. També destaquen  les colònies industrials de Borgonyà, la Farga de Bebié, Vila-seca o la Blava.

Cami Vora el Ter

Itinerari: de la presa de Sau a la Farga de Bebié (Montesquiu)

Municipis per on passa: Les Masies de Roda, Roda de Ter, Manlleu, Les Masies de Voltregà, Torelló, Orís, Sant Vicenç de Torelló, Sant Quirze de Besora i Montesquiu.

Temps: 17 h.

Distància: 61 Km.

Desnivell: 350 m.

tornar enrere

Back To Top