skip to Main Content
Osona I El Baix Empordà S’uneixen Per Al Foment D’un Model Turístic Més Accessible

Osona i el Baix Empordà s’uneixen per al foment d’un model turístic més accessible

El Consell Comarcal d’Osona ha signat un conveni de col·laboració, aquest mes de març, amb el Consell Comarcal del Baix Empordà per al desenvolupament d’iniciatives de col·laboració en matèria d’accessibilitat turística.

Osona avança cap a un model de turisme més accessible per a tothom. En la desena edició de la Nit del Turisme, el desembre de 2022 a Tona, ja es va anunciar el compromís d’Osona Turisme de treballar per assolir un model de destinació turística més inclusiva i accessible.

Ara, aquest mes de març de 2023, el Consell Comarcal d’Osona ha signat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, una comarca pionera en l’impuls d’aquest model turístic. Aquesta col·laboració facilitarà l’intercanvi de coneixements i el desenvolupament d’iniciatives conjuntes i ajudarà a Osona a desenvolupar-se com a destinació de turisme accessible, en base a la metodologia del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà té per objectiu posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística. El conveni signat representa un pas important ja que Osona és el primer territori fora de les comarques gironines a qui es transferirà el coneixement i la metodologia del pla d’accessibilitat per tal que es puguin impulsar les mateixes estratègies per al foment del turisme inclusiu.

Alguna de les primeres actuacions que Osona agafarà com a referència del Baix Empordà serà impulsar el segell comarcal de “turisme per a tothom”, el check list a utilitzar a les visites de validació de les empreses i establiments turístics que obtinguin el segell comarcal, manuals de bones pràctiques en accessibilitat turística, entre d’altres.

Segons el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, “el pla va néixer amb la voluntat de poder ser exportat a d’altres administracions amb un objectiu clar: que quan a un visitant se li digui que un establiment o servei és accessible per a les seves necessitats especials, ho sigui tant al Baix Empordà com a qualsevol altra destinació. No pot ser que a cada comarca els paràmetres siguin diferents, no

tindria cap sentit. Per això estem molt satisfets que un consell amb una oferta potent com és Osona ens faci aquesta confiança i puguem treballar plegats per millorar encara més tot el procés”.

Per la seva banda, Albert Marcé, conseller de turisme del Consell Comarcal d’Osona ha explicat que aquesta col·laboració amb el el Baix Empordà és de gran importància per poder aplicar a Osona una metodologia i una experiència d’una comarca pionera. Així, es podrà implantar l’accessibilitat a partir d’uns mateixos conceptes i això beneficiarà al públic potencial. Osona aposta pel desenvolupament turístic sostenible i l’accessibilitat és una de línies a treballar per aconseguir una destinació adaptada per a tots els públics. Aquesta col·laboració farà que es puguin endegar en un futur proper promocions conjuntes de territori en quan a turisme accessible.

Projecte de turisme accessible d’Osona

El projecte de turisme accessible a la comarca d’Osona es va iniciar el 2022 realitzant una primera prova pilot amb una diagnosi a diferents establiments i serveis turístics per conèixer el nivell d’accessibilitat existent. L’objectiu és anar ampliant aquesta diagnosi a tot el sector turístic d’Osona i anar planificant accions per a treballar en l’accessibilitat turística a la comarca.

Osona Turisme vol impulsar l’accessibilitat turística com a estratègia d’hiperespecialització tal i com proposa el Pla de Màrqueting Turístic d’Osona aprovat pel Consell General d’Osona Turisme el dia 1 de juliol del 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top