skip to Main Content

El Robin Hood osonenc, Joan de Serrallonga

El seu objectiu era saquejar als rics del territori per poder sobreviure ell i els seus. Després de passar per Viladrau, també es coneixen llargues etapes a Sant Hilari Sacalm i a pobles com Rupit, on s’hi celebren rutes guiades que expliquen la història del bandoler més famós de Catalunya. Una d’aquestes visites té lloc els caps de setmana d’abril, moment en què Rupit fa un viatge en el temps de 400 anys i es retroba amb personatges rupitencs que van conviure amb el bandoler i que són acompanyats per músiques tradicionals de flabiol i tamborí que Serrallonga, en el seu temps, ja escoltava.

D’altres pobles com Sant Hilari Sacalm dediquen una festa al setembre on recorden al bandoler durant un cap de setmana ple d’activitats, com un mercat d’artesans o recitals de les llegendes que van fer famós a Serrallonga.

Curiositats de la vida, a Vic també trobem petjades del bandoler, i és que el 12 de febrer es va inaugurar “La cova de Serrallonga”, un espai per poder fer escalada indoor que porta el nom del bandoler com a homenatge a la seva trajectòria.

Serrallonga va ser bandoler, si. Però a les contrades de la comarca se’l recorda amb una estima especial, si bé fa 400 anys del seu pas pel nostre territori, el Robin Hood osonenc segueix present en molts punts turístics d’Osona.

Per més informació

– Visites a “En Serrallonga a Rupit”: Oficina de Turisme de Rupit (http://www.rupitviu.com)

– “La cova de Serrallonga”: Centre excursionista de Vic (http://www.unioexcursionistavic.org)

– Fira “Torna en Serrallonga” Sant Hilari Sacalm (http://serrallonga.webs.com/programadelafesta.htm)

Back To Top