skip to Main Content
El Festival D’Estiu De Sant Pere De Casserres Aposta Novament Per Veus Femenines I, Com A Novetat, Pel Públic Familiar

El Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres aposta novament per veus femenines i, com a novetat, pel públic familiar

La música amenitza l’estiu a Osona un any més amb el Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserres, a les Masies de Roda.  La música i el romànic representen la comarca i formen un “tàndem” excel·lent els dissabtes de juliol al Monestir.

En l’acte de presentació del Festival, avui dimarts a la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, Pere Medina, vicepresident 2n, ha presentat aquesta nova edició posant de manifest que, per 3a vegada, s’ha apostat per veus únicament femenines i, com a novetat d’enguany, una actuació dedicada al públic infantil i familiar, el darrer cap de setmana de juliol.

Núria Arau, consellera delegada de Cultura i Arxiu, ha donat pas a l’espot de presentació del festival i parlant de les diferents actuacions de les quals podrem gaudir aquest juliol:

2 de juliol, 17.00 h – Sarau Mas Gestat amb el Festival de Poesia

9 de juliol, 19.30 h – Coloma Bertran, Quartet presentant “Principis” 

16 de juliol, 19.30 h – Tarta Relena amb “Fiat Lux”

23 de juliol, 19.30 h – El Cor Geriona, Cor Auditori de Girona amb Nito Figueras presentant “La Màgia del Cinema”

30 de juliol, 17.00 h – Dàmaris Gelabert “en acústic”. 

Arau ha reiterat la importància de la presència exclusivament femenina “s’ha procurat programar artistes femenines i si podia ser d’Osona, ja que cal donar-los protagonisme ara perquè a vegades han tingut una veu més residual”. També posa èmfasi en l’actuació de Dàmaris Gelabert per tal “d’apropar als més petits tant el Monestir de Sant Pere de Casserres con el Festival d’Estiu”.

David Burgaya, patró de la Fundació Antiga Caixa Manlleu ha recordat “la voluntat de la Fundació per continuar col·laborant amb el Monestir de Sant Pere de Casserres, amb la dinamització a partir d’activitats com el Festival”. Igualment, ha recordat la bona acollida d’aquests anys de pandèmia i ha animat al públic a assistir-hi, “una aposta musical en un indret immillorable.

Jaume Anglada, director del Centre de Banca Clients de BBVA a Vic, ha transmès la satisfacció de l’entitat per contribuir en projectes com aquest, els quals responen als seus objectius de sostenibilitat amb la “preservació del monestir i difusió del patrimoni, un actiu de present i de futur, encara amb més raó en territoris tan propers com Osona”.

Per la seva banda, Jordi Vistós, alcalde de les Masies de Roda, ha reiterat una vegada més, l’orgull del municipi pel seu patrimoni arquitectònic “és una sort que una joia romànica com el monestir formi part del nostre municipi”. Ha reivindicat el Festival com a “referent musical de l’estiu a la comarca, sobretot en un any com aquest, cal apostar per un estiu de festa i retrobada”.

I, ja per acabar, Coloma Bertran, una de les artistes del cartell d’enguany, que actuarà el segon dissabte de juliol, ha agraït l’aposta per les artistes femenines i en especial per incorporar el seu projecte “és un plaer presentar “Principis” al monestir, una aposta per una acústica especial que no seria el mateix sense Quim Abramo Soldevila, Franco Molinari, i Joan Carles Aguerri”. Finalment, ha ofert als presents uns fragments de “My favorite Things” i de “Poeta d’asfalt”

Pere Medina, en nom i representació del Consell Comarcal d’Osona, ha mostrat l’agraïment a les institucions que fan possible el Festival d’Estiu de Sant Pere de Casserrres, l’Ajuntament de les Masies de Roda, la Fundació Antiga Caixa Manlleu i el BBVA per acabar dient “Animar a tothom a comprar entrades pel Festival i a gaudir de les actuacions d’aquest any”.

 

Back To Top