El 27è Fòrum Permanent de la CETS al Montseny, el primer presencial després de la pandèmia, dona el tret de sortida a un nou Pla d’acció de cinc anys
El 27è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, fet el 26 d’abril a la tarda al local Mariona de Fogars de Montclús, va tornar a la presencialitat després de la pandèmia. La trobada va ser el punt de partida per al nou procés d’implantació de la CETS al territori mitjançant un nou Pla d’acció (període 2021-2025). També es va fer entrega dels certificats d’adhesió a les empreses que van renovar l’any passat i dels premis Reconeixement Reserva de la Biosfera.
Osona Turisme hi va ser com a agent implicat en la trobada en representació de les empreses i municipis que en formen part, així doncs, la trobada va significar el tret de sortida del nou Pla d’acció per a cinc anys (període 2021-2025) després de la visita de l’auditora el setembre del 2021. Així, es va donar compte als assistents de l’informe de reavaluació enviat després de l’auditoria, tot subratllant la importància de les recomanacions de l’informe que permetran continuar millorant. També es va compartir amb els assistents la confirmació oficial de la renovació de la CETS per a cinc anys més (període 2021-2025), es va explicar el procés i l’estat de les noves renovacions d’empreses CETS i es va informar que durant el segon semestre s’obrirà un període per incorporar noves acreditacions.
Durant l’acte es van entregar els certificats d’adhesió a l’Alberg Casanova de Sant Miquel, Hotel Som l’Om i Viladrau Educació, empreses CETS que van renovar el juliol del 2021. Totes elles han treballat de valent per renovar i ja disposen d’un nou pla d’accions de millora per als tres propers anys, fet pel qual el Parc Natural els felicita.
En el marc del Fòrum es van donar també els premis Reconeixements Reserva de la Biosfera de la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera Espanyoles (RERB). Van recollir-los membres de l’Associació de Propietaris del Montseny, premiada per la seva planificació i gestió forestal coordinada, i de l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny, distingida per la seva promoció del turisme de qualitat i respectuós amb l’entorn i la seva tasca de preservació del valor del patrimoni cultural i natural. Durant els parlaments, es va destacar el fet que d’un total de 112 candidatures només se’n van premiar disset, dues de les quals del Montseny. Els guardons van ser entregats per Nacho Achúcarro Leguina, Cap del Servei de Coordinació de l’OAPN.
Aquesta nova edició del Fòrum Permanent va ser, en definitiva, un nou espai de retrobada per conèixer i compartir experiències entre els diferents agents implicats en el turisme sostenible al Montseny i per seguir treballant de forma conjunta en aquest projecte.
Per a més informació sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural del Montseny i a la resta de parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu la web: Turisme sostenible als espais naturals