skip to Main Content

Vic

Pont Romànic de Queralt. Vic (Osona), juny de 2020.

A mig camí entre el mar i els Pirineus i només a setanta quilòmetres de Barcelona, la ciutat de Vic és el centre demogràfic, administratiu i de serveis d’una àrea geogràfica que ultrapassa els límits de la comarca d’Osona. La seva llarga història, present als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb el nou creixement urbanístic, que mostra el dinamisme d’una ciutat cosmopolita, expressat a través del ressò de les seves fires i mercats, de la consolidació de la Universitat de Vic o del creixement dels polígons industrials.

El centre històric de la ciutat compta amb una ruta senyalitzada que permet fixar-se en una trentena d’edificis d’interès històric, arquitectònic o artístic, entre els quals destaquen el Temple Romà, del segle II; les muralles del segle XIV; la catedral, on conflueixen el romànic, el gòtic, el barroc i el neoclàssic; la mítica plaça del Mercadal i la casa de la ciutat.

La riquesa del patrimoni cultural de la ciutat de Vic es manifesta en els seus museus, sobretot el Museu Episcopal de Vic, que compta amb una de les millors col·leccions d’art romànic i gòtic d’Europa, i el Museu de l’Art de la Pell, dedicat a les arts decoratives i aplicades de la pell.

A més, Vic s’ha convertit en els últims anys en un punt de visita imprescindible per conèixer l’obra de Josep M. Sert (1874 – 1945). Aquest artista va desenvolupar una obra pictòrica per la qual se’l va considerar el millor pintor muralista dels anys trenta.

Més informació aquí
Oficina de turisme de Vic
Plaça del Pes – Llotja del Blat
08500 Vic
Tel. +34 938 862 091
e-mail: turisme@vic.cat 
www.victurisme.cat

L’experiència Vicpuntzero és una visita guiada que ens reinterpreta el conjunt arquitectònic de l’església barroca de la Pietat, amb el seu campanar i el jaciment arqueològic de la Capella Fonda, amb restes tardoantigues i medievals. A més, el visitant pot gaudir de l’audiovisual immersiu anomenat: ‘Vic, un viatge pel temps i l’art’, on se’ns proposa un recorregut per la història de la ciutat amb l’art com a fil conductor, i amb una potent i innovadora proposta tecnològica. 

Horari:  

 • Visita Experiència Vicpuntzero els dissabtes a les 10h i a les 12h i diumenges i festius a les 12h 
 • Visita Descobrir Vic: dissabtes a les 17h 
 • Visita temàtica: visita amb guia especialitzat. A la carta, amb horari i tarifa a concretar.  

Durada: 

 • Visita Experiència Vicpuntzero  1,30 h 
 • Visita Descobrir Vic 2h 

 Entrades: A través de la web www.vicpuntzero.cat o bé, presencialment a l’Oficina de Turisme i fins a mitjà hora abans de cada sessió.  

Punt de trobada: Oficina de Turisme. 

Activitat accessible: Si, excepte pujada al campanar i el balconet de la Capella Fonda.  

Idiomes: visita guiada en català. Audiovisual en català, castellà, anglès i francès.  

Preu:  

 • Entrada Experiència Vipcuntzero: 6€ 
 • Entrada Descobrir Vic: 8€ 
 • Entrada reduïda: 4€  

Entrada combinada ‘Vic, ciutat d’art’: 10€. Aquesta entrada permet fer la visita Experiència Vicpuntzero, visitar el MEV (Museu Episcopal de Vic) i la Catedral de Vic. Té validesa durant 3 mesos a partir de la seva validació.  

Entrada gratuïta per a menors de 10 anys. 

Per a més informació a www.vicpuntzero.cat, o bé, a l’Oficina de Turisme de Vic. 

Les visites s’organitzen segons el temps i les preferències de cada grup. Es pot triar entre un o més espais: Ruta Turística pel centre històric; Catedral de Vic; Museus: MEV i MAP; Ajuntament de Vic; Església del Monestir de Santa Teresa; Església dels Dolors; Campanar i capella de la Pietat; Rutes Temàtiques: del Bisbe Oliba, dels Morató, de Josep M. Sert, de M. Àngels Anglada.

 • Durada: A partir d’1 hora, segons l’espai o espais escollits
 • Activitat accessible: Depèn de l’espai escollit
 • Núm. màxim per grup: 30 persones
 • Idiomes: Català, castellà, francès, anglès i alemany
 • Preu aproximat: 40 € /hora (català i castellà) i 49 €/hora (francès, anglès i alemany). Cal fer reserva prèvia
 • Aparcament pròxim: Sí

tornar enrere

Back To Top