skip to Main Content

Consells de bones pràctiques

Font d'en Nando-Montesquiu-Osona Turisme- en BAIXA-©J.Santaugini-012

CANVI CLIMÀTIC

SIGUES RESPONSABLE, CONSUMEIX NOMÉS ALLÒ QUE NECESSITES.

Els recursos són finits, cal actuar sempre de forma responsable també durant la teva visita a la comarca. Redueix el consum d’aigua i electricitat reutilitza les tovalloles, apaga els llums quan no siguin necessaris.

TINGUES CONTROL DE LA TEVA PETJADA DE CARBONI.

Si existeix l’opció, valora de realitzar els teus desplaçaments amb transport públic, a peu, amb bicicleta, a cavall… Qualsevol activitat humana té repercussions ambientals, calcula la teva petjada de carboni (quantitat d’emissions de CO2 produïdes per la teva activitat) i compensa-la.

MEDI AMBIENT

LA NATURA ET DÓNA MOLT, CONSERVA-LA.  

Genera el mínim de residus possible, utilitza cantimplores, envasos reutilitzables i emporta’t totes les deixalles que generis, les restes de menjar també, ja que tot i ser compostables condicionen els ecosistemes. I… encara pots contribuir una mica més, recull aquelles que hagin deixat altres persones incíviques.

LA BELLESA DELS PAISATGES ES MEREIX UN BON TRACTE.

Els paratges naturals són plens de camins i recursos que t’ofereixen la possibilitat de gaudir sense malmetre. Segueix els camins senyalitzats, observa i gaudeix, respecta la flora i la fauna, no arrenqueu cap planta ni vegetal, no recolliu roques ni cap mena de mineral, capturar o molestar els animals.

SOCIAL

LES FIRES FESTES I TRADICIONS LOCALS SÓN UN GRAN VALOR AFEGIT, NO T’HO PERDIS.

Si durant la teva estada pots assistir en algun esdeveniment local, no en perdis l’oportunitat. L’agendaosona.cat és plena durant tot l’any, de fires, festes, mercats… que et permetran submergir-te a la realitat de la comarca i conèixer les tradicions més arrelades. Informa’t i sigues un més.

LES PERSONES QUE ET TROBARÀS PEL CAMÍ FORMEN PART DE LA TEVA EXPERIÈNCIA.

Tingues respecte per la població local, gaudeix, sigues curiós, conversa i comparteix. Aquests seran moments d’aprenentatge, d’entendre “el dia a dia” a la comarca i record inoblidables que sumarà valor a la teva experiència. Respecta la intimitat de les persones i les propietats privades, no passeu per damunt dels camps o cultius.

ECONOMIA

CONFIA EN LES EMPRESES QUE CUIDEN EL TERRITORI.

Com a consumidor, tens un gran poder amb les teves decisions. Sempre que puguis, opta per empreses que disposin d’alguna certificació ambiental (com ara el Biosphere o la Carta Europea de Turisme Sostenible). I, en qualsevol cas, tria allotjaments i restaurants regentats per la població local.

APOSTA PER L’AUTÈNTIC I CONTRIBUEIX A MANTENIR-HO.

L’artesania i els productes locals són sostenibles i aporten un gran valor al territori. Escull comerços i restaurants locals, degusta plats tradicionals cuinats amb productes de proximitat. Completa la teva experiència a les empreses visitables on els productors t’ensenyaran l’origen del què hauràs degustat.

CULTURA

ELS GUIES LOCALS COMPARTEIXEN EL SEU CONEIXEMENT I T’OFEREIXEN UNA VISITA COMPLETA.

Un munt d’històries, llegendes, personatges, anècdotes i tradicions s’amaguen a tots els racons del territori. Fes visites o excursions guiades, els guies locals et permetran interpretar el paisatge i a gaudir-lo, que no se t’escapi res! A més, t’aportarà seguretat i comoditat per moure’t amb tota la tranquil·litat.

APROFITA LES OFICINES DE TURISME, ELS PUNTS D’INFORMACIÓ TURÍSTICA, ELS MUSEUS I ELS CENTRES D’INTERPRETACIÓ.

La comarca està oberta a tu, tenim ganes que vinguis i gaudeixis del nostre territori, tant com ho fem nosaltres. Osona té una llarga història, les Oficines de Turisme, els Punts d’Informació Turística, els Museus i els Centres d’Interpretació són espais pensats per tu, per conèixer els elements més rellevants del patrimoni i fer la primera pressa de contacte.

Back To Top