skip to Main Content
Coneixes L’Espai Natural De Les Guilleries – Savassona? Descobreix Un Entorn De Gran Bellesa A La Comarca D’Osona

Coneixes l’Espai natural de les Guilleries – Savassona? Descobreix un entorn de gran bellesa a la comarca d’Osona

Concretament, a les Guilleries-Savassona trobem els municipis de Folgueroles, Sant Julià de Vilalta, Tavèrnoles i Vilanova de Sau, on podreu contemplar indrets d’espectacular bellesa.

Dins d’aquest espai podem trobar vestigis prehistòrics com la Roca de l’home; podem visitar el pantà de Sau i veure com emergeix de les aigües el campanar de l’Ermita de Sant Romà de Sau, o visitar els vestigis ibèrics de la fortalesa de Casol de Puigcastellet que daten del segle III-II aC, a més de poder visitar les masies de la zona.

Aquest espai natural compta amb una gran quantitat d’ofertes d’activitats per fer, com per exemple: esports nàutics al pantà de Sau, rutes de BTT a les seves pistes forestals, senderisme amb més de 17 itineraris senyalitzats, escalada als seus cims o inclús un vol amb globus per tot l’espai. Sens dubte, tota la família podrà gaudir d’aquesta visita.

Si voleu visitar l’espai natural de Guilleries-Savassona, us recomanem:  • El Salt de la Minyona. Es tracta d’una ruta plena de llegendes, una explicada pel mateix Mossèn Jacint Verdaguer. A 800 metres d’altitud, ens ofereix una de les millors vistes panoràmiques de l’espai natural. Des d’allà podrem observar parcialment el pantà de Sau, els cingles de Cabrera, el pla d’Aiats, Tavertet, el Far, la vall de Sau, les Guilleries i el Montseny. A la punta del penya-segat, trobem la Verge dels Cingles. Explica la llegenda que una noia va saltar de dalt a baix per arribar abans a missa, Déu en veure-la, la va salvar del seu final tràgic, en veure que no li havia passat res, uns dies més tard la noia va tornar a saltar per arribar abans al poble, però aquesta vegada no va tenir l’ajuda de Déu.  • El Pont de Malafogassa. Es tracta d’un pont d’origen romànic, tot i que l’actual estructura data del segle XV. Formava part del camí ral de Vic a Girona, durant anys va competir amb el pont de Sant Romà de Sau, ara sota les aigües del pantà. El pont creua la Riera Major, i ens ofereix unes vistes espectaculars per visitar.  • La Roureda. Als afores de Vilanova de Sau trobem aquest espai meravellós per passejar amb calma i gaudir d’aquests majestuosos arbres. Per aquells que siguin aficionats a la fotografia, sens dubte trobaran aquí un espai on practicar el seu hobby.L’espai natural de les Guilleries-Savassona és tot un espectacle per gaudir en família aquesta tardor, no ho penseu més; veniu a descobrir-lo!
Back To Top