skip to Main Content

Coneixes la història, usos i curiositats del coure? Descobreix-los al Museu del Coure de les Masies de Voltregà

Cal assenyalar que a més de ser un excel·lent conductor de l’electricitat i la temperatura, també esdevé un material vital per a la salut. Si voleu conèixer aquests i altres interessants detalls, us recomanem una visita guiada a aquest Museu, emplaçat a les instal·lacions de l’empresa La Farga, a un edifici d’estil modernista de principis del segle XX; antiga residència dels Comtes Lacambra. Precisament, aquesta companyia La Farga va commemorar el seu bicentenari amb la inauguració d’aquest Museu, l’any 2008.Durant la vostra visita, gaudireu d’un espai cultural i participatiu, mentre aneu descobrint les seves quatre àrees principals dedicades a: la història de la Farga Lacambra, on coneixereu l’ús i les aplicacions nivell industrial, econòmic i ambiental, que aquesta empresa ha fet del coure; la història del coure; els processos i les aplicacions, i finalment, el coure com a element químic. Precisament, un dels punts més atractius d’aquesta visita és el d’una passarel·la que us conduirà fins a veure el procés de fosa del coure i tot el seu procediment productiu en viu.
Actualment, el Museu del Coure atreu la visita de molts grups escolars de primària, secundària,  batxillerat, cicles formatius i universitats. Però també, esdevé una activitat molt interessat per fer-la amb tota la família.
Finalment, cal destacar que el projecte del Museu del Coure ha estat possible, gràcies a la cooperació entre la Fundació La Farga i la Universitat de Vic. Per la seva banda, també cal esmentar que La Farga va apostar per la restauració de l’antiga torre de principis dels 90, situada al costat de les instal·lacions industrials de l’empresa, com a seu per al nou espai museístic.
Veniu a gaudir d’una visita guiada al
Museu del Coure de les Masies de Voltregà. La millor manera de conèixer la història, els secrets i les curiositats d’aquest metall
Back To Top