skip to Main Content
Comença La Campanya Osona. Som Sostenibilitat

Comença la campanya Osona. Som Sostenibilitat

 Aquest augment ha fet que el seu impacte mediambiental creixi, arribant a perjudicar de forma greu tant les cultures com els espais naturals. A Osona ens agrada el turisme i poder compartir amb els nostres visitants les meravelles de la nostra terra. Però ho volem fer de forma sostenible, per tal que ni la nostra natura ni els nostres habitants se’n sentin perjudicats.

 

Amb aquest objectiu engeguem una nova campanya: Osona. Som Sostenibilitat.  El lema és una crida, tant a visitants com a tot el nostre sector turístic, per a començar un canvi en la nostra relació amb el turisme i la forma amb la que es gestiona. Per gaudir d’Osona durant molts més anys hem de viure-la i conèixer-la sense presses i intentant respectar-ne als seus habitants.

 

Aquesta és la primera pedra d’un camí llarg cap a un nou model de desenvolupament sobre el que cal apostar fermament. Però aquest canvi no seria possible sense el total convenciment de les empreses i entitats, a qui animem a apostar decididament per aquest nou model.

 

Algunes d’elles ja disposen de certificats de compromís mediambiental com la Garantia de Qualitat Ambiental que ha premiat a Can Mateu, de Vilanova de Sau i la Casa de Colònies El Company, a més de l’Alberg de Vic o ECOLABEL que ostenten l’Avenc de Tavertet, Mas Serra-Rica de Muntanyola, Mas Pratsevall de Taradell i La Vinyeta de Sant Pere de Torelló.

 

Alhora convidem al turista a conèixer Osona d’una forma més respectuosa amb el medi ambient i per això aquest any hem obert 10 nous espais d’aparcament per a autocaravanes, per fer de la nostra comarca un Territori Camper. Gràcies a això els visitants disposen d’espais on poder deixar el seu vehicle i des d’allà visitar la nostra comarca d’una forma molt més tranquil·la. Amb l’autocaravana els horaris desapareixen, així com també ho fa el turisme de masses i la relació amb la natura i l’entorn es fa molt més estreta. És el vehicle ideal per a conèixer el Parc Natural del Montseny que és Reserva de la Biosfera i té la Carta Europea del Turisme Sostenible.

 

A més, enguany se celebra l’Any Internacional del Turisme Sostenible de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), les Nacions Unides i la Comissió Europea amb la campanya #tourism17. Sense oblidar el segell de qualitat turística SICTED i l’obtenció del certificat “Biosphere” atorgat a Paisatges de Barcelona, del qual forma part la comarca d’Osona, pel compliment  de 6 criteris específics en les seves polítiques turístiques: Gestió sostenible, Desenvolupament econòmic i social, Conservació i millora del patrimoni cultural, Conservació Ambiental, Qualitat i seguretat, i Implicació del visitant.

 

 

Back To Top