skip to Main Content
Activitats De Primavera Al Parc Castell De Montesquiu

Activitats de primavera al Parc Castell de Montesquiu

 Divendres 24 d’abril

De 21 a 24 h- Taller pràctic d’iniciació a l’astrofotografia. Agafeu la millor càmera que tingueu i veniu a conèixer els secrets de l’observació astronòmica. De la mà d’Astronòmica d’Osona, podreu conèixer els conceptes bàsics per introduir-vos en el món de l’astrofotografia: fotografia gran camp, planetària i de cel profund. També us explicaran com tractar les imatges resultants.

Punt de trobada: Santuari de Bellmunt.

Cal portar: càmera (millor rèflex), trípode i disparador remot.

Cal inscripció prèvia. Preu: 3,5 € adults.  

 

Dissabte 25

18.30 h- Els Mussols. Voleu conèixer les espècies que trobem als nostres boscos? Com viuen? De què s’alimenten? Què són les egagròplies?, Us esperem al Taller sobre els mussols.

20.30 hSortida nocturna amb frontals per observar l’activitat dels mussols al bosc.

Cal inscripció prèvia. Preu: menors de 12 anys gratuït. Adults: 3,5 €.

 

Però això no és tot, les Activitats de primavera s’allargaran els dissabtes del mes de maig:

 

Dissabte 9 de maig

De 10 a 13 h- Les orquídies, les reines del bosc. Ideal per a tota la família. De la mà d’Albert Palou del Grup de Naturalistes d’Osona, recorrereu el bosc a la cerca d’orquídies silvestres per conèixer en quins hàbitats les podeu trobar i aprendre a identificar-les.

Cal inscripció prèvia. Preu: 3,5 € per persona.Dissabte 16

18 h- Sobre el camí ral i el castell de Besora. Una xerrada sobre el trajecte de la via romana a camí ral, un debat obert. Durant l’acte es presentarà el projecte: Conjunt monumental castell de Besora 2014-2017.

Lloc de trobada: cabanya del castell de Montesquiu.

No cal inscripció prèvia. Activitat gratuïta.Dissabte 23

De 8.30 a 13.30 h- Del castell de Montesquiu al castell de Besora. Una activitat per a tots els públics. Guiats per l’ADET, caminareu del castell de Montesquiu al castell de Besora on els arqueòlegs que han dirigit les excavacions, us desvetllaran tot el que han descobert sobre el passat d’aquest emblemàtic indret.

No cal inscripció prèvia. Gratuït en motiu del Dia Europeu dels Parcs.Dissabte 30

De 17 a 19 h- Les abelles i l’apicultor. Amb aquest taller us endinsareu a la vida organitzada d’aquests éssers petits però tan importants. També tastareu i aprendreu a distingir diferents tipus de mels. Una activitat que agradarà tant a grans com a petits.

Cal inscripció prèvia. Preu: menors de 12 anys gratuït. Adults: 3,5 €.

I a més, tots els dissabtes i diumenges de maig, a partir de les 18 h, podeu gaudir d’unes divertides visites teatralitzades al castell de Montesquiu, a càrrec del Sr. Emili, darrer propietari del castell. Ell mateix us obrirà les portes de casa seva i us convidarà a un exquisit berenar.Per a més informació, us podeu descarregar el programa en aquest enllaç o consultar la web: www.turisme.gesbisaura.cat

Back To Top