skip to Main Content

Masia Mas Joan

Amb l’afany de preservar i de fer conèixer el treball del nostre avantpassat el Sr. Marià Masferrer Rierola (1856-1923), eminent naturalista i botànic que va estudiar profundament la fauna i flora de les Guilleries, hem estat treballant per oferir una ruta guiada per el bosc de la Masia Masjoan d’Espinelves. És una zona on als volts dels anys 1911 va plantar conjuntament amb el seu germà i és un arborètum únic a Catalunya, ja que té la major concentració d’arbres monumentals.

Aquest arborètum particular està format per una cinquantena d’espècies diferents d’arbres, entre ells i podem trobar Sequoies gegants, Sequoia roja, Cedre blanc de Califòrnia, Cedre d’Himàlaia, Avets de Vancouver, Avet Douglas, Cedres del Líban, Teix, Pi Strobus, Pinassa, Pi roig, Pi Himàlaia, Pi excelsa, Avet Masjoanis, …etc. Alguns d’ells estan declarats Monumentals per la Generalitat de Catalunya.

La ruta la poden fer des de nens de primària fins a grups de gent gran. A la pagina web www.masjoan.com poden veure algunes imatges de l’itinerari que dura més o menys una hora.

Apart de l’arboretum, també tenim recentment inhaugurada un exposició d’ocells: Estan catalogats per el biòleg Martí Boada i un grup d’estudiants seus de l’universitat de Barcelona. En aquesta colecció hi trobem més de 200 exemplars diferents d’ocells, així com també alguns exemplars de mamífers terrestres.

Aquests animals tenen més de cent anys i van està dissecats per Marià Masferrer. Hi trobem exemplars únics (alguns d’ells es van extingir a principis del segle XX). Es tracta d’una colecció única al món, realitzada entre el 1870 i 1920 aproximadament, i de una qualitat tècnica exquisida.Contacteu


Masjoan, s/n-17405-Espinelves

Back To Top