skip to Main Content
Us Agrada Pedalar? Descobriu Les Millors Rutes En BTT Per La Comarca D’Osona

Us agrada pedalar? Descobriu les millors rutes en BTT per la comarca d’Osona

Aquests us permetran descobrir una infinitat de sortides de poca dificultat, seguint itineraris d’interès històric-cultural o bé, gaudint d’espectaculars panoràmiques des dels altiplans del Lluçanès o del Collsacabra. Sens dubte, l’orografia natural d’aquesta comarca esdevé un marc ideal per a la pràctica de competicions d’èxit com la Cabrerès-BTT o la Lluçanès Feréstec. Però a més, amb la campanya ‘Terra, aigua i aire’, podreu descobrir tota una sèrie d’itineraris ideals pels amants de la bicicleta de muntanya pels circuits senyalitzats dels centres BTT, o pels que prefereixen pedalar tranquil·lament, gaudint del paisatge.

Especialment, us recomanem els següents centres BTT per endinsar-vos pels senders més carismàtics d’Osona:

·         Centre BTT Plana de Vic. Les rutes d’aquest centre transcorren per la plana, vinculant Vic, Manlleu i els municipis de més al sud de la comarca com: Malla, Tona, Taradell, Balenyà… Aquest centre enllaça amb els altres dos de la comarca, el centre BTT Vall de Sau Collsacabra i el del Lluçanès, creant una gran xarxa de rutes per Osona. Podreu triar entre 11 rutes diferents: la verda: Vic – Gurb – Vic, la blava: Vic – Santa Eulàlia de Riuprimer – La Guixa – Vic, la negra: Puigpelat – Sant Martí Xic – Puigpelat, vermella: Tona – Múnter – Muntanyola – Sant Cugat de Gavadons – Collsuspina – Tona, etc.



Centre BTT Sau Collsacabra. Disposa de 17 rutes amb un total de més de 250 quilòmetres senyalitzats. Els tipus de recorreguts que podeu  trobar en aquest centre són: sis rutes verdes, quatre rutes blaves, tres rutes vermelles, quatre rutes negres. Qualsevol d’elles us introduiran per la bellesa natural d’aquesta zona, on podreu contemplar els cingles de Tavertet i pedalar per pobles amb encant com Rupit, Folgueroles, Vilanova de Sau, l’Esquirol, Cantonigròs, etc.



Centre BTT Lluçanès. Podreu triar entre un total de vuit rutes amb un total de 220,13 km senyalitzats. En aquest centre s’hi poden trobar: dues rutes verdes, dues rutes blaves, tres rutes vermelles i una ruta negra. El punt d’acollida es troba situat al pavelló municipal de Prats de Lluçanès. En funció de la ruta que trieu, podreu gaudir d’indrets amb un especial encís com: el municipi de Prats de Lluçanès, la primitiva capella de Sant Sebastià, on encara avui celebren les tradicionals curses dels Elois, la Vall de Merlès, esglésies, castells, la serra de Degollats i la costa de la Cavalleria, entre molts altres.

Finalment, recordar-vos que el proper diumenge 8 d’octubre a les 9 h, tindrà lloc la 6a Marxa BTT Rupit i Pruit amb recorreguts de 30 i 41 km amb desnivells positius de 900 i 1300 metres, respectivament. Enguany aquesta competició transcorrerà per llocs increïbles, on podreu gaudir d’unes espectaculars vistes del Collsacabra i de la Cinglera, passant per camins, pujades fortes, corriols… També hi hauran: avituallaments, obsequis, sorteigs, aparcament disponible pels participants, servei de guarda bicis, dutxes, etc. Així doncs, si us agrada la BTT en estat pur i voleu viure un dia fantàstic a Rupit; no espereu més per fer la vostra inscripció. Les places són limitades!

Descobriu aquestes i altres activitats de turisme actiu amb la campanya d’Osona ‘Terra, aigua i aire’.

Back To Top