skip to Main Content

La Grevolosa, un tresor natural d’Osona

La comarca d’Osona és plena d’indrets màgics, però pocs són tan impressionants com la Fageda de la Grevolosa. Aquest bosc ancestral, amb faigs que superen els 30 metres d’alçada i exemplars de més de 200 anys, és un dels espais naturals més espectaculars i fràgils de la regió. La seva rica biodiversitat, tant de flora com de fauna, ha fet que la Grevolosa sigui inclosa a l’espai EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt. 

Un entorn que cal preservar 

La Fageda de la Grevolosa és un lloc on la natura es manifesta amb tota la seva esplendor. Aquí, la tranquil·litat i el silenci són protagonistes, convidant a aturar-se i connectar amb l’entorn. Però aquesta bellesa singular també la fa vulnerable. Amb l’arribada de la tardor, quan els colors es tornen més vius, l’afluència de visitants pot posar en risc aquest equilibri natural tan preciós. 

Per aquest motiu, s’estan implementant mesures per gestionar la massificació, especialment durant els períodes de màxima afluència per ordenar la mobilitat i l’accés, garantint que el bosc es preservi en el seu estat original. És essencial que els visitants respectin aquestes directrius i prenguin consciència de l’impacte que poden tenir en aquest entorn tan delicat. 

Bones pràctiques per gaudir del medi natural 

Quan visiteu la Fageda de la Grevolosa, o qualsevol altre espai natural, és vital recordar que totes les nostres activitats tenen un impacte ambiental. Seguint les recomanacions dEquilibri Natural, podem ajudar a mantenir l’equilibri ambiental i garantir que aquests indrets es conservin per a les generacions futures. 

Com arribar-hi 

Per accedir a la Fageda de la Grevolosa, seguiu la carretera direcció Olot fins al quilòmetre 23, prop de la masia de Bracons. Des d’allà, una caminada de 15-20 minuts us portarà a aquest bosc encantat. Recordeu, la tardor és la millor època per visitar-la, però també la més delicada en termes d’afluència. 

Gaudeix, respecta i protegeix 

Visitar la Fageda de la Grevolosa és una experiència única, un viatge al cor de la natura on la calma i la inspiració flueixen lliurement. Però també és una responsabilitat. Gaudim d’aquest tresor amb respecte i assegurem-nos que la nostra presència deixi el mínim rastre possible. Només així podrem continuar gaudint de la seva esplendor durant molts anys més. 

 

Aquí tens alguns enllaços útils on trobar recomanacions per minimitzar l’impacte negatiu al medi natural: 

  1. Decàleg de Bones Pràctiques al Medi Natural de la Federació d’
    Entitats Excursionistes de Catalunya: Aquí trobaràs consells específics per als entorns naturals de Catalunya. 
  1. WWF Espanya: Aquesta organització internacional ofereix consells i recursos per protegir els espais naturals i la biodiversitat. 
  1. SEO/BirdLife: Guia per a un Turisme Ornitològic Sostenible i recomanacions per a un turisme ornitològic que respecti els entorns naturals. 

Tots aquests enllaços t’ofereixen informació valuosa per garantir que la teva visita als espais naturals sigui respectuosa amb el medi ambient. 

 

Back To Top