skip to Main Content

Altres rutes BTT

altres rutes btt

A més de la varietat de rutes dels centres BTT de la comarca també podeu gaudir d’altres recorreguts per fer en bicicleta.

Circuit permanent per anar en bicicleta. Té una clara funció lúdica i permet viure en contacte amb la natura d’una forma fàcil i segura. Uneix els municipis de les Masies de Voltregà i Manlleu a través de gairebé 43 Km de senders aptes i degudament senyalitzats.

Distància: 43 km aproximats.
Desnivell acumulat: fins a 300 m.
Dificultat: baixa (en algun tram s’ha de carregar la bicicleta)
Durada: 3 hores aprox.

Fulletó circuit BTTer (descarrega’l)

El circuit disposa del servei de lloguer de bicicletes durant tot l’any.

Més informació: Oficina de Turisme de Manlleu, Tel. 93 851 51 76.

El recorregut ambiental del Gurri transcorre per tota la ribera del riu Gurri des dels meandres de Benages fins a les Casasses de forma ininterrompuda amb un recorregut de més de 8 km. L’itinerari permet realitzar un bonic passeig per les ribes del riu Gurri, alternant el marge dret i l’esquerre.

S’inicia als meandres de Benages (15), al camí antic de Taradell per un petit sender al marge esquerre del riu.

Els meandres són un reflex del curs meandriforme que té el Gurri quan travessa la Plana de Vic. El meandre és una corba que descriu el riu quan el pendent és molt baix. En aquest cas podem veure un doble meandre.

Passem el riu cap al marge dret, per un pas especialment habilitat i trobem indicacions de la Font dels Frares (14), en terme de Santa Eugènia de Berga. Aquesta font, actualment perduda, ha estat sempre un lloc molt popular pels vigatans que hi realitzaven passejades i trobades sobretot als estius.

Més avall, tornem a creuar el riu cap al marge esquerre per una palanca i arribem a El Mercé (13) és una masia catalogada amb elements barrocs de qualitat, probablement del 1672.

Més endavant arribem al Torrent de Sant Jaume i el travessarem per una passera de nova construcció. És unP1010633.JPG torrent que recull les aigües de la zona de Malla, avui en dia derivades abans d’entrar a Vic. Antigament el torrent abocava les seves aigües al riu Méder just abans de l’aiguabarreig amb el Gurri i fou desviat fins al punt actual.
Finalment passem per l’aiguabarreig (12) entre el riu Gurri i el riu Méder. La confluència dels dos rius esdevé un espai interessant com node de connexió biològica entre dues conques amb orígens diferents.
Finalitzem el recorregut al parc de Xavier Roca Viñas (5) on podem continuar pel recorregut del Pont del Bruguer.

Una part del recorregut està adaptat a persones invidents i de mobilitat reduïda.

Distància: 2 km aproximats.
Desnivell acumulat: no s’aprecia
Dificultat: fàcil
Durada: 1/2 h aprox.

Descarrega’t el plànol específic d’aquest tram

El recorregut es pot iniciar al parc de Xavier Roca i Viñas (5), prop de l’aiguabarreig del Gurri i el Méder. En aquest parc hi ha una escultura dedicada a l’Assemblea de Catalunya, obra del vigatà Joan Furriols.

Seguint el riu pel seu marge esquerre podem observar l’antic meandre del Pas (6), just quan el riu fa un gir brusc de 90º. A primers del segle XX el riu fluïa per aquest antic meandre, avui només visible per la presència d’una alineació de pollancres. Un cop de riu i unes greus inundacions van provocar la desviació del riu per la llera actual.

Més endavant trobem la font del Pas (7), recuperada el 2010, després de molts anys desapareguda.

Quan el riu s’amanseix arribem al pont de Ferro (8), element arquitectònic construït per la Maquinista Terrestre i Marítima de Barcelona l’any 1930
En aquest punt canviem de marge del riu i arribem a la zona del Cantarell, on ens podem desviar, amb autorització dels seus propietaris, per visitar la roureda del Cantarell (10), un indret únic, molt popular entre laP1030244.JPG gent de Vic, format per roures martinencs que arriben als 300 anys, juntament amb algunes reixes i pollancres.

El sender arribar al pont d’en Bruguer (9), una magnífica construcció gòtica del segle XIV que ostenta la condició de monument historicoartístic nacional.

A partir d’aquí podem seguir el sender paral·lel al riu passant per la recentment recuperada font del Cantarell (11) (abans anomenada font d’en Bruguer) i dirigir-nos riu avall cap a la zona de les Casasses.

Si ho desitgem, podem travessar el pont d’en Bruguer i continuar el recorregut seguint l’Anella Verda de Vic, cap al Puig dels Jueus o les riberes del Gurri.

Distància: 5,1 km aproximats.
Desnivell acumulat: no s’aprecia
Dificultat: fàcil
Durada: A peu: 1h i 10 minuts Amb bici: 40 minuts aprox.

Descarrega’t el plànol específic d’aquest tram

Des del pont del Bruguer (9) seguim riu avall per un sender lleugerament elevat respecte la cota del riu. Passarem sota el pont nou que uneix Vic amb el polígon del Bruguer i arribarem als meandres de la Codineta, on hi ha una petita zona de pícnic. Aquest meandre, menys marcat que els altres que hem trobat aigües amunt,P1040954.JPG configura un espai de gran qualitat paisatgística.

Arribarem a un rètol que ens indica la font del Tiberi, avui perduda i pendent de ser restaurada. S’hi observa, però un petit muret de pedra i el broc original.

Passarem pel Molí del Llobet, un antic molí de farina, que segurament fou reformat i ampliat al primer quart del segle XX. L’aigua hi arribava recollida per un canal procedent de la resclosa del Cantarell situada aigües amunt.

El sender passa per sota el pont de la carretera de Roda i arriba a la zona ambiental de Les Casasses, actualment en desenvolupament, on hi podem trobar actualment una zona d’horts urbans regulats i també un Arboretum de fruiters, que ha recuperat espècies i varietats autòctones que estaven perdudes.

En aquesta zona hi trobem el darrer meandre, el de les Casasses, abans de finalitzar el recorregut en arribar al pont de l’eix Transversal (C-25), on finalitza el terme municipal de Vic, passant a Gurb.

Des d’aquest punt podem encara continuar pel camí vora Gurri fins al riu ter, seguint la senyalització del consorci Alba-Ter.

Descarrega’t el plànol específic d’aquest tram

Sou fans dels mapes o del GPS? Veniu a fer ruta amb Geocamins. Nosaltres us indiquem punt d’inici i final i allotjament i vosaltres us dissenyeu el millor itinerari per passar per com més SETIS millor. Acumuleu punts i aconseguiu els seus premis! Tota la comarca al vostre abast: 1.263,80 km2 i 160 SETIS per descobrir!

– Quan: Tot l’any
– Edats: Recomanable a partir dels 5 anys
– Durada: d’1 dia a tants com es vulgui
– Públic: excursionistes i ciclistes
– Informació pràctica: Es fa ruta per tota la comarca. La ruta sempre serà diferent. Inscripcions on-line.
– Preu: 60 € dia de ruta a mitja pensió. També hi ha possibilitats de geocapdesetmana o geodia
– Idiomes: català, castellà, anglès, francès

Més informació: www.geocamins.com – info@geocamins.com – 679982163

Una passejada amb bicicleta per la capital del Ter et permetrà descobrir antics espais industrials, com fàbriques i colònies i espais naturals a la ciutat de Manlleu.

– Durada: D’1 hora fins a tot el dia
– Època recomanada: Tot l’any
– Tipus de públic: Tothom
– Informació pràctica: Lloguer de bicicletes de dimarts a divendres de 10h a 13h i de 16h a 19h. Dissabtes, diumenges i festius de 10h a 14h.
– Preus aproximats: 1h: 3€ ; 2h: 4€ ; 3h: 5 € ; 4h: 6€ ; ½ dia (5h.): 7 € ; 1 dia: 9 €

Més informació: Oficina de Turisme de Manlleu – Passeig Ter, s/n – 08560 Manlleu – Tel. 93 851 51 76 – turisme@mitmanlleu.org – www.manlleu.cat

Per gaudir de les espectaculars vistes i paisatges dels entorns de Rupit Viu lloga bicicletes i assessora sobre rutes possibles per tot tipus de nivell i durada.

– Durada: Un matí o tot el dia
– Tipus de públic: Tothom
– Informació pràctica: Imprescindible realitzar reserva prèvia de les bicicletes per garantir disponibilitat.

RUTES GUIADES EN BTT

Rupit Viu realitza rutes guiades en bicicleta per tots els nivells per grups. Disponibles dos tipus de ruta:
Ruta BTT cultural: Passejada per descobrir els elements culturals i naturals més importants de Rupit i els entorns: Sant Joan de Fàbregues, Salt de Sallent, cingleres i origen geològic, fagedes, molins de Rupit.
Ruta BTT esportiva: Sortides de diversos nivells per descobrir els corriols i camins més interessants i espectaculars de la zona.
Informació pràctica: Imprescindible realitzar reserva prèvia. Possibilitat de llogar bicicletes.

Més informació: Rupit Viu – info@rupitviu.com – Tel 685834663 – www.rupitviu.com

Pedals d’en Serrallonga, dins de l’organització “Pedales del Mundo” ha creat una ruta de 109 Km i 2.700m de desnivell positiu; de dos dies de duració en BTT, per les Guilleries, amb allotjament, restauració, transfers i controls dels establiments de la zona.

– Durada: Dos dies
– Època recomanada: De gener a desembre amb pernoctacions.
– Edat mínima: A partir de 9 mesos
– Informació pràctica: Lloc de l’activitat: Camping el Pont de Malafogassa (responsable al territori), km 0 punt de sortida i d’arribada de la ruta. Termes per on passa la ruta: Vilanova de Sau, Osor, St. Hilari, Espinelves, Viladrau, St. Sadurni d’Osormort i Vilanova de Sau.
– Preus aproximats: A partir de 25 euros

Més informació: Consultoria Deth Pirèneu S.L – Arnals, 8 baixos – 25530 – Vielha (Lleida) – Tel. 973 643 662 – 680 547 974 – pedals@pedalsdenserrallonga.com – www.pedalsdenserrallonga.com – Contacte a Osona: Càmping el Pont, tel. 608 147 170

Ruta en bicicleta per la comarca d’Osona de 225 km i 6.700 m de desnivell positiu acumulat.

– Durada: De 2 a 5 dies
– Època recomanada: De març fins a novembre
– Tipus de públic: Biciclistes
– Edat mínima: 14 anys
– Idiomes: Català, castellà i anglès i francès
– Preus aproximats: De 40 a 220 €

Més informació: Tracks del diable – Tel. 657 518 191 –info@trackstour.com–  www.trackstour.com

TRACKS DELS ÀNGELS, ruta familiar ideal per nens a partir de 5 anys.

https://www.trackstour.com/rutas/tracks-dels-angels/

tornar enrere

Back To Top