Sabors d’Osona: Tòfona i Gastronomia
Prepareu-vos per un cap de setmana inoblidable a Osona, on la tòfona negra serà la protagonista.
El Trufforum, que se celebra a Vic, és l’excusa perfecta per submergir-vos en els sabors d’aquesta terra plena de tradicions culinàries i paisatges hivernals. Si sou amants del bon menjar i voleu descobrir experiències úniques, aquesta proposta està feta a mida per vosaltres.
Del 8 al 9 de febrer de 2025, Vic es convertirà en el paradís de la tòfona negra. A la Plaça Major trobareu un mercat de tòfones fresques, un veritable temple per als amants d’aquest ingredient exquisit. Passegeu entre els estands, on podreu comprar tòfones de proximitat, productes derivats, olis aromatitzats i altres delicadeses.
Si voleu posar-vos el davantal, participeu en tallers de cuina dirigits per xefs de prestigi, que compartiran receptes i tècniques per integrar la tòfona als vostres plats. Preferiu mirar i gaudir? Les demostracions culinàries en directe us faran salivar mentre experts mostren com preparar plats excepcionals.
No us perdeu les demostracions de gossos ensinistrats per detectar tòfones. Aquesta experiència, tant educativa com sorprenent, us ensenyarà com aquests animals són capaços de trobar el tresor amagat sota terra.
Per aquells que vulguin saber més, les conferències del Trufforum aprofundeixen en el món de la tòfona: des de la seva història i producció fins als secrets per maridar-la amb altres sabors i vins.
Osona celebra el millor de la seva cuina amb una campanya especial dedicada a la tòfona. Els restaurants d’Osona Cuina oferiran menús temàtics on aquest ingredient és el rei. Podreu tastar plats que combinen la tradició amb la innovació, com arrossos perfumats amb tòfona, carn de vedella de la comarca amb reducció trufada o sorprenents postres amb tocs d’aquest fong aromàtic.
El compromís dels cuiners locals amb el producte de proximitat es notarà a cada mos. És l’ocasió perfecta per assaborir els embotits artesanals, formatges locals i altres especialitats que fan d’Osona una destinació gastronòmica de primer nivell.
Allotjaments amb caliu: Quan acabi la jornada, relaxeu-vos en un allotjament sostenible amb certificació Biosphere. Aquestes cases rurals i establiments acollidors ofereixen comoditat, respecte pel medi ambient i un ambient ideal per gaudir de l’hivern. Encendre el foc i compartir històries mentre assaboriu una copa de vi local serà el final perfecte per a un dia ple de sensacions.