skip to Main Content

Parc Natural del Montseny

montseny

Al sud de la comarca trobem el Parc Natural del Massís del Montseny. El Montseny és el massís més enlairat de la serralada Prelitoral catalana i ocupa una extensió de 30.120 hectàrees distribuïdes entre divuit municipis i tres comarques: Osona, la Selva i el Vallès Oriental.  Algunes de les localitats incloses dins del parc formen part de la comarca d’Osona com Viladrau, el Brull i Seva.

La bellesa i la diversitat dels paisatges del Parc Natural del Massís del Montseny han inspirat nombrosos artistes, escriptors i intel·lectuals, i cada any atrauen prop de dos milions de visitants.

El seu fàcil accés i l’atractiu dels seus valors naturals i culturals el converteixen en un lloc ideal on fer excursions i descobrir la natura.

L’enorme varietat de condicions d’humitat i temperatura fan que el Parc Natural del Massís del Montseny presenti una vegetació excepcionalment diversa. A manera d’estrats que van canviant segons l’alçada, se superposen formacions vegetals característicament mediterrànies a les parts baixes (alzinars, suredes i pinedes), de mitja muntanya plujosa més amunt (alzinar muntanyenc i rouredes), d’ambients centreeuropeus per sobre dels mil metres (fagedes i avetoses) i fins d’ambients subalpins als cims (matollars i prats).

Més informació:
Oficina del Parc Natural. Masia Mariona
Ctra. BV-5119, km 2,5
Mosqueroles, 08479 Fogars de Montclús
Telèfon: 938 475 102
Email: p.montseny@diba.cat
https://parcs.diba.cat/web/montseny

tornar enrere

Back To Top