skip to Main Content

Restaurants

OsonacuinaGrup2

La gastronomia té un pes molt important, ja que Osona disposa d’un gran nombre de restaurants que elaboren plats amb uns productes propis de gran qualitat. La comarca té més de 500 restaurants de tot tipus de cuina repartits per tot el territori.

Actualment, hi ha un col·lectiu comarcal que es dedica a la promoció de la gastronomia osonenca: Osona Cuina. A més a més, hi ha l’Escola d’Hostaleria d’Osona (Tona) en la qual s’imparteixen cursos de cicle formatiu mitjà de cuina, i disposa de restaurant obert al públic en general en el que els alumnes hi elaboren els àpats i serveixen els plats, posant en pràctica els coneixements adquirits, i acull també diferents actes com degustacions, tasts…

 

Osona Cuina és un col·lectiu que agrupa una dotzena de restaurants de la comarca d’Osona, situats en localitats com Vic, Tona, Manlleu o Cantonigròs. El seu objectiu principal és promocionar la gastronomia de la regió arreu de Catalunya.

El Club d’Osona organitza al llarg de l’any diverses iniciatives de promoció, com ara tasts de vins i formatges o presentacions de productes de la terra.

Així mateix, ofereix la possibilitat de gaudir d’un seguit de rutes que combinen el turisme i l’experiència gastronòmica. En destaca la ruta del romànic per la ciutat de Vic, que inclou un dinar en alguns dels principals restaurants de la localitat.

Altres propostes són les sortides on es combinen activitats. Així l’experiència de descobrir la cuina osonenca es pot sumar a una jornada esportiva de golf o bé a la pràctica del turisme actiu, amb una passejada en globus.

La cuina de la zona es caracteritza per l’elaboració de plats amb carn de caça i porc. Els embotits, com la llonganissa, són un altre dels seus trets distintius, així com l’ús de productes típics de la terra. Entre aquests cal destacar la tòfona, la patata del bufet i les mongetes de Collsacabra.

Els restaurants d’Osona Cuina garanteixen l’experiència de la genuïna cuina d’Osona tot mesclant cuina tradicional i innovació. També s’hi poden trobar menús de degustació especialitzats, dedicats a productes com ara els bolets o bé en la cuina feta a llar de foc. Per més informació visita el següent enllaç.

tornar enrere

Back To Top