skip to Main Content

Calldetenes

El terme municipal de Calldetenes, de 5’80 Km2, es troba a dos quilòmetres de Vic i és el tercer més petit de la comarca d’Osona. Calldetenes limita al nord amb Folgueroles, a l’oest amb Vic, al sud-oest amb Santa Eugènia de Berga, i al sud-est i a l’est amb Sant Julià de Vilatorta. El terme té una altitud mitjana de 489 metres.

El terreny és pla i en general de poca alçada, a excepció dels turons-testimoni típics de la plana. Els turons estan formats per margues gris-blavoses, conegudes popularment com a “marga de Vic” o “pedra morta” per la seva poca compacitat -es desfan fàcilment-.

Les margues, modelades per l’aigua de la pluja, donen lloc a un relleu aixargallat. El turó de sant Marc n’és un bon exemple. La seva alçada, 580 metres, fa que sigui considerat un dels miradors de la Plana de Vic.

Ajuntament de Calldetenes. Plaça Onze de Setembre,s/n – 08506 Calldetenes. Tel. 93 886 31 05- www.calldetenes.cat – calldetenes@diba.cat

Restaurant Bar Ca la Nena
Can Jubany
Sukipà
Bar Cons
Ababol, teca i glops
El dinou
Bar auditori teatre Calldetenes
Restaurant El Roser

Mercat setmanal: diumenge
GENER: Cabalcada de reis i concurs de fanalets
FEBRER/MARÇ: Carnestoltes
ABRIL: Festa de Sant Jordi y concurs de dracs
MAIG: Caminada nocturna
JUNY: Mostra d Entitats i Mercat d’ Ocasió. Día 23: Rebuda de la flama del Canigó i Revetlla de Sant Joan.
SETEMBRE: Diada 11 setembre, ofrena floral y premis literaris. 2h de resistencia BTT.Dia 23 Festa Major, Fira de la Mercè
OCTUBRE: Caminada popular. Festival de Titelles.
NOVEMBRE: Setmana de la Ciència. Día 12, Festa de Sant Martí. Cros de Calldetenes
DICIEMBRE: Día 26, arribada del patge reial.

tornar enrere

Back To Top